Teivik´s Maagiline

Teivik´s Maagiline ( Magisk)

Här är det "gott " må ni tro

Mat o vila efter VIP besök.

Min första pinne som jag "släpat" hem. Ha Ha

Vi välkomnar Teivik´s Maagiline till världen

Buster o Tippas Dotter född 20191211´

Jag andvänder Estniska ordbetydelser  på mina valpar 
Maagiline betyder Magisk
Hon är precis som alla andra valpar födda här chipmärkt ,vaccinerad, avmaskad 3 ggr, Registrerad i SKK ,och har dolda fel försäkring i 3 år
Magi är leveransklar 20200205


Livet är skört och denna gång finns inga syskon vid hennes sida,  Men vi hoppas att några av er kommer att följa hennes resa i livet.

12/12
Ensam med Mamsen , men tänk så mycket mat jag kan få 
Jag har hunnit se ut som en Corgi 
Snyggaste öron jämförelsevis .....

13/12
Lucia morgon
Lucia i all ära, men mormor säger hon har "Tomtar på loftet" 
Natten har varit lugnt o Jag, Maagiline , det "magiska" i rummet äter o sover, gottar ner mig bland alla tuttar o blir ompysslad Heeela tiden . 

14/12
Inget nytt- Maagiline fortsätter att äta o sova .Natten har varit lugn

15/12
Blir lite samma lika hela tiden
Äta ,sova, bli ompysslad, kissa o bajsa. Sen kravlar vi runt lite i "våningen"
Allt är väl !

16/12
God morgon!
Ny vecka nya tag!
Det är bestämd dam detta ! Blir arg då hon inte hittar tutten. Hon har så många att välja på o får beslutsångets🤩

17/12
Vi har ätit och sovit i vanlig ordning.Tippa mår bättre  o får mer o mer mjölk! Underlättar för "mormor" lite grand 
Vi har klippt klorna idag😊😊👍

18/12
Inget nytt under solen .
Magi krälar runt o utforskar alla hörn o kanter

19/12
Magi mår jättebra .Magen blir rundare och rundare.Vi ökar i vikt. Ljuden utvecklas likaså farten i lådan . Nu går det fort att kräla sig runt ,och hon borrar gärna in sig i en filt

20/12
God morgon. Vi har så lite att berätta  egentligen i dessa tider, då dygnet går ut på att äta ,sova , o växa . Men Det är en ynnest att få sitta i valplådan 24 tim/ dygn o få uppleva minsta lilla sak. Tippa är en duktig mamma o tar sitt jobb på fullaste allvar. Utanför fönstret faller snön o man blir påmind om att Julen står för dörren . Ha det gott nu så hörs vi 

21/12
Magi sover längre "mellan" tuttningarna .men då äter hon så magen får 4 hörn!
Klippt klorna igen. Oj vad de växer  o vi vill ju inte hon ska göra illa Tippa
Mag har även fått sitt reg nr.i SKK👍👍

22/12
Händer en massa saker nu
Magi kämpar  på med alla rörelser o att balansera det stora huvudet är inte det lättaste. Tycker mig även se en liten springa i ögonen.

23/12
Dan före Dopparedagen.
Ögonen börjar öppnas mer  o mer! Nu tar det ju ytterligare en stund innan hon ser ordentligt, men sen så blir det andra bullar ...
Förundras över hur perfekt det vita på tassarna är .Exakt lika ! 
Vi har sprängt 1000gr vallenFast det låter ju mer om man säger  kilo, eller hur !

24/12
GOD JUL Allihop!
Här firar vi jul i valplådan  o Pettson o Findus till morgonkaffet!
Vi ska väl äta lite julmat ,men o andra sidan så gör vi ju inget annat än äter... Åtminstone inte Lilla Magi. Ögonen är helt  öppna nu.

25/12
Vi har nog haft party hela natten känns det som.
Magi har snackat ,smaskat och ätit så det stått härliga till.
Hon rultar nu runt o tror hon har kroppskontroll,  men icke sa nicke det slutar oftast på rygg med benen  i vädret😀
Men skam den som ger sig, På´t igen bara
Man kan se på bilderna hur hon sträcker huvud  o hur hon försöker andvända sina ben på rätt sätt

26/12
Nu har Magi börjat att smaka på saker. Om än med skräckblandad förtjusning ,men ändåMycket som ska hinnas med!
Unine börjar tycka att hon ska få träffa underverket NU .. men hon får se henne med galler emellan så länge!

27/12
Nu händer det nya saker varje gång vi sovit, om än bara några minuter . Igår attackerade vi en av nallarna , vi morrade åt mormor"högg" mamsen i benet . Ja ni hör hur vi har det.

28/12
Igår kväll smakade vi yttepytte lite  köttfärs ,och började dagen  likadant. så lite , men oj så gott, Nu ska vi smaka mer  i omgångar för att kunna börja äta o avmaskas. Nu har livets resa börjat på alllvar!
Och man kan riktigt se  hur mycket Magi har växt på bilder  o film . Ha en bra dag!

29/12
Tiden går fort då man har det roligt
Vi smakar köttfärs fler ggr om dagen och hon blir så ivrig ,för oj vad smaskiskgt det är.Det finns en  ny hund i lådan varje gång vi sovit en stund. Mamma attackeras liksom Nallar o leksaker. Allt ska smakas o provas . Blir lite speciellt  med bara 1 valp , då jag , mormor kan studera  henne i varje detalj.

30/12
Godmorgon!
världen blir större o större . Idag måste lådan ut då damen klättrar över .
Köttfärs intaget. likaså har vi druckit vatten.
Mormor blev varse att tänderna börjar komma , så känner jag dem då känner ju Tippa dem också. Aj Aj .

31/12
Happy New Year
känner oss som om vi redan firat Nyår Vi tog ut valplådan igår em,och då blir det alltid  lite cirkus ett tag. Valparna fattar inte riktigt vart de ska och de hittar inte tillbaka. Men lilla Magi är en tuffing , o allt har gått bra med  undantag för några utflykter. Vi har maskat av oss nu också för första gången .  
Köttfärsen provar vi 3ggr om dagen o snart kan vi nog öka mängden .

1 Januari 2020
Vad konstigt det var att skriva  2020

Årets första dag och Magi blir 3 veckor! Jippiii!!
Hon är en framåt tös som knatar på och utforskar området. Igår kissade vi på tidning också . Blev som ett hallelulja moment🤩  . Så duktig!
Och vi Hör! Hon tyckte dammsugaren lät väldigt!

2/1
Utvecklingen går i raketfart.
Igår provade vi att äta från ett fat ,och det gick jättebra.
Hon är så rolig nu o busig , men bara ett par minuter i taget , för sen slocknar hon igen.

3/1
Kärevärld vad det stormar .Tror taket ska lyfta närsom.
Det har dock gått obemärkt förbi för den  lille o de stora.Har man bara mat o vatten så funkar det ju
Magi är jätteduktig att äta .Vi smakar ca 4ggr  om dagen nu.
Unine "kommer" närmare o närmare o nu snackar de  med varandra 

4/1
Så igår em fick de träffas Unine  o Magi! Gick jättebra. Hon är tuff den lille , morrade o skällde  på Unine, o sen på sin mor!
Sen tog vi fram en liten tunnel ,och vad gör Magi?; jo hon knatar rätt igenom den ! Makalöst vad duktig hon är.Ni ser väl kanske lite  på bilderna .

5/1 
Natten har varit lugn.  Tippa erbjuds att ligga utanför om hon vill , men stannar kvar hos Magi. Tidigare då det varit stora kullar har tiken oftast valt att vara utanför o gå in o dia då barna krävt det. Men antar att det inte är lika jobbigt med bara 1 , trots att Magi har Piraya  tänder  o kan bitas rätt hårt. 
Det är jättesvårt att se skillnad på vem om är med Magi ,men ni får titta  på kroppsspråket 

6/1
Hon är så rolig  o framåt.
Helt plötsligt igår kommer hon o går i köket!Hade öppnat upp och tog tillfället i akt  o knatade  ut. Bra där. Utan andra  kompisar så tar hon sig an världen.
Övrigt så äter hon bra ,vill jugärna ha tutte förstås  också.
Vi klipper klor o mår allmänt bra

7/1
Morning!
Vi har en "ny " Magi varje gång vi vaknar. Då upptäcker hon nåt nytt  och har nya färdigheter. Tänderna växer o är sååå vassa .Så har hon förstått att tutten går att nå även  om mamsen står upp. Både Tippa o Unine har stort tålamod med henne då hon hugger tag i öron ,kinder  o läppar  mm.Mormor har fått rycka in o "rädda" dem .
8/1
4 veckor !  Otroligt vad tiden går fort .Det märktes  i morse att vi är 4 veckor gamla idag. Bestämda steg , en mer avancerad lek .Ute stormar det igen o vi har många plusgrader. Håller det här i sig kanske vi kan sticka ut näsan utanför dörren nästa vecka  o kolla läget ,men sån tur har vi väl inte.
Igår hade vi finbesök av Bästa Ines  o fick nya gosedjur  och där var "Kotten" favoriten hos Magi

9/1
Nu på morgonen kunde vi skutta helt plötsligt! Och igår hade vi "kryp" och inbjudande lek. Sen är hon så medveten om vad som sker runt  ikring  sig.
Mycket roligt nu 

10/1
God morgon.
Nu är det livat . Hon har förstått att om man piper o springer mot gallret öppnas det upp o man får gå ut.Så nu nöjer vi oss inte med det  lilla boet  utan ska ut i kök o hall också. Tänk vad de lär sig fort .Sen kan vi bara bajsa  i köket . Unine gjorde exakt likadant!

11/1
Oj oj ,vi skuttar oss fram genom livet.Hon är jätterolig att studera, ser nog mer nu då det bara är 1 .Leken avancerar,samtidigt blir den tuffare o lite hårdare.Tro mig dessa tänder  är inte att leka med. Tippa o Unine  är på tok för snälla  o skulle tukta den  lille mer  om jag fick bestämma, men det får mormor aldrig göra! 
Fick mitt första ben igår också!

12/1
Ny dag ,nya tag. Inatt   hörde jag henne vid kl 00 och vid 4, men sen somnade hon om till kl06 . Men då är det bråttom med allt. Allt ska ske samtidigt Mat bus  ut i kök . Hon skuttar ut  i köket redo att ta tag i dagen. 
Nu  på fm ska vi få besök- Vi läntar så .
Nu har vi haft VIP besök!🙂 Mormor sade jag skötte mig utmärkt .De hade torra strumpor o hela byxor vid avfärd ( tror vi iallafall)😎 Jag kämpade tappert med att vara vaken till fikat men där gick gränsen för min förmåga att vara vaken. Helt plötsligt behövde jag få sova . Sagt o gjort och de fick ingen mera puss denna dagen

13/1
God morgon!  Kan det vara en trend? Andra natten vi sover till kl 06. Men då Måste vi ut  i köket  o bajsa, ha ,ha . Sen när hon dragit igång oss alla somnar hon så gott om.  Det är då jag sitter här med kaffet. Sent igårkväll tog hon hand  om hästen .slet o drog  ut honom i benen. Hästen har hon hafthos sig sen första dagen o burrat in sig i , men nu kanske han blivit en lekkamrat  också. Övrigt fortsätter skuttandet o utvecklas.Fort ska det gå!
Blir svårare att knäppa kort då antingen det går för fort eller att Unine är i vägen .

14/1
Ja inte vet jag ... men det var nog ingen trend att vakna vid 6. I morse drog vi igång kl 5 . och då är det verkligen morgon!
När vi inte kan vara ute  ,måste vi hitta  på något annat , så igår var vi upp på övervåningen  och checkade av. Sen sov i 2 timmar Mycket som skas ta  in i Magis  lilla huvud.Allt ska sorteras  o mogna .  1 st grisöra  och en mattkant hann också avsmakas.   Men glömde ju... vi har avmaskat för 2 gången . Och vikten var mellan tummen o pekfingret  ca 3 kilo. Har ingen digitalvåg 

15/1
ja käre värld . 5 veckor idag! Vart tar tiden vägen ? vi är mer  än halvvägs  o nu börjar slutspurten. Mycket som ska hinnas  med  .Vi ska börja åka bil åka  på utflykt o titta oss i kring . Vi tog fram "bollhavet" igår o en kartong  , de båda togs emot med skräckblandad förtjusning . Magi har upptäckt sin svans och då blir det en del snurr
Sen får vi inte glömma  Att TIPPA och hennes syskon fyller 4  år i dag  Stort grattis till er alla 

16/1
Mormor hae en skruv lös, jo bokstavligen!!En skruv i nacken som är  på väg ut! Så hastigt igår fick hon åka till sjukhus.Och då fick jag ha barnvakt, men det gick jättebra! MEN sen mormor var åter sov jag i flera timmar , så lite  konstigt var det allt. Vi fick också nya Gosedjur på posten igår av Mormors kompis Marie. Där var råttan o Pandan bäst! Bra med  goa kompisar !Sen har mormor köpt ett täcke åt mig  , men jag kan inte gå, utan ligger bara på rygg  o sprattlar ... så nu vet hon inte hur hon ska göra med mig
Vi ska försöka gå ut en liten stund , kanske sitta i bilen också.
I morgon blir det uppdateringar senare  o,jag måste ha barnvakt  igen.... för mormor måste tillbaka till sjukhuset.

Så! Nu har vi varit ute  2 ggr  och jag har  både kissat o bajsat ute😀
Inga konstigheter alls. Så himla duktig. Det var solsken ute  men blåsigt så kanske 2  minuter  åt gången , räckte.  Första gången fick jag låna tomtemors tröja ....
Sen fick jag sitta i bilen med mamsen och det gick också bra. Solen sken in så där var det gott!  Man måste ta tillfället i akt  ! I morgon kan det va kallt igen.
Dåliga bilder men mormor måste styra upp saker också samtidigt.

17/1 
Papperstugg deluxe  inatt mellan kl02-03 . Hon hade jätteroligt medans vi andra bara ville somna om. Vi fick en tröja som vi beställt igår , men se det gickinte det heller .Hon bara ramlar i kull så vi får nog köra på tomtemors tröja ett tag till. Ha en bra dag alla. Nu ska mormor till sjukhuset ! 

jag överlevde även denna gång🤩.Nu har jag varit ute idag också , även denna gång , kunde jag kissa o bajsa ute. Mormor säger att jag är född med Stjärnstatus , så duktig  som JAG är...Vad förväntar hon sig med såna gener?
Mormor har klippt  o kilstrat ett täcke , hon gör så gott hon kan hon, men se det går inte i allafall .För korta ben..... Nya på beställning. Vi får göra så gott vi kan under tiden.. Ha en trevlig fredag alla  Ps släpade hem min första  pinne  också 

18/1
Inte alls kallt ute idag så vi hoppas gå ut en stund på fm. Sen får vi besök .Den här lille damen har fått smak på utelivet trots det dåliga vädret.
 Hon har förstått att man KAN hålla sig vaken ,så nu har hon ett öga öppet utifall att nåt rör sig  och man kan "vänta med att somna . Synd att missa något .
😀 Jättetrevligt med sällskap idag  ! Magi fick tugga lite nya händer ett tag
Är ju inte så långa stunder  hon är vaken men lite mer fart ändå nu , några  minuter  iallafall. Sen sova  o sova  . Vi har också hunnit ut  2 ggr , utan täcke .Lite varmare  idag o ingen blåst . så det var positivt! Mest  imponerad över att hon kissar  o bajsar varje gång  vi är ute.1

19/1
 Nog för att mormor har en skruv lös men inatt det blev det extra tokigt!
Tippa hade valt att sova utanför med Unine  .Så vid kl3 började Magi att låta och Mormor tar första bästa hund,och skickar in .....Unine.
Då av naturliga orsaker fanns det ju ingen mat men däremot en lekkamrat!!  Ja ja  Som man bäddar får man  ligga ! Det blev morgon liite tidigare  idag.
Idag är planen att starta bil och ev rulla lite  på gårdsplanen...
Fy vad det blåser kallt! Men vi har varit ute  i 2 omgångar ,fortfarande korta stunder .Sen har vi åkt ett varv i bilen på gården och inte ett ljud  hördes . Bra va?!

20/1
Idag har vi mer  bilåkning på schemat.Lite prova  på med  koppel kanske och att gå upp i skogsdungen , om vi hinner dit innan vi fryser.Den ligger ju 50 m bort! 
Vi sov till kl 05  och vaknar  på strålande humör.

Näe Hörrni vilket tråkväder .Kallt snålblåst o regn!Allt det där gör att Magi fryser ... Vi har ändock trotsat väder o vind  och varit ute korta stunder, vi har också hälsat på i verkstaden, där var det mycket dofter och jag blev jättetrött sen .'
Vi "hoppar" skogsdungen idag , och åker lite bil nu . 
Vi har även fått börja med en hasande ,släpande gång här hemma,  då det alltid är en liten Magi vid ens fötter eller att hon hänger  i byxbenen.
Vi hörs !

21/1 
Vi hade en skaplig dag igår trots blåst. 
vi åkte bil i 10 min på em .Gick kanon även om Tippa inte tycker det är någon större hit att ha Ungen i "knät" Unine sitter så tyst så tyst.
Sen är man stor då man får äta med de andra i köket och det gick ju också såklart jättebra.Ja, mormor får ju assistera o hålla undan henne från de stora skålarna men det gör hon så gärna. Idag får vi hoppas de nya täckena kommer  ,och sen ska mormor i väg till sjukhus igen. Men vi kör  på och vi har fullt upp att upptäcka världen utanför .
Glömde ju berätta att vi igår kväll gick ut i koppel kl 19.30 i mörkret och stormen  och bajsade. I morse gick vi också ut strax efter 7  o kissade  o bajsade.Så hon kan hon Lilla Magi.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.01 | 07:00

🐶❤😘

...
04.01 | 20:56

Alla sätt är bra, utom de dåliga !!! Typisk Boxer..underbar.....

...
15.12 | 14:41

Jo det får vi hoppas hon gör❤❤

...
15.12 | 12:46

Vilken liten sötnos! Hon mår då gott 🥰

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS